Segítség Regisztráció Belépés

Csapatunk

Peruban, Piura városában születtem. Keresztény vagyok. Ember vagyok, kinek megadatott az az öröm, hogy egyszerre lehetek gyermek, testvér, anya, feleség és nagyszülő túláradó szeretettel a szívemben, úgy embertársaim, mint magam iránt.

“Istennek adtam az életem, benne bízok, Ő az erősségem és mindenem.”

A tőlem telhető legjobban igyekszem morálisan fejlődni, s úgy gondolom, hogy az erkölcs pillérei a szeretet, jóság és erény. Számomra a belső értékek birtoklása és helyes használata az, ami segít nekünk, hogy teljes értékű, jobb emberek lehessünk. Keményen dolgozom, hogy ezek az én életemben is mindig jelen legyenek.

Ezen kívül szintén nagyon fontos értéknek tartom a boldogságot, bátorságot, egyszerűséget, reményt, önbecsülést, erőfeszítést, változatosságot, kreativitást, megfontoltságot, barátságot, nagylelkűséget, tiszteletet, családot és békét. Ez a lista napról napra csak növekszik, ahogy újabb értékekkel találkozunk, arra törekedve, hogy mindezeket beépítsük életünkbe.

A világ számos országában éltem már, többek között Peruban, az Egyesült Államokban, Svájcban, Spanyolországban, Olaszországban és Magyarországon. Mind a mai napig tanulok, először mérnökként diplomáztam, majd tanítói, pedagógusi, tanári, végül doktori címet szereztem a menedzsment területén. Rengeteg szakterületen dolgoztam és dolgozom jelenleg is: az iparban, egyetemi tanárként, a diplomácia és kultúra világában, turisztikai és gazdasági fejlesztésekben, fiatalokat és gyerekeket tanítottam, hivatalos fordítóként és tolmácsként tevékenykedtem, valamint több projekt kivitelezőjeként és szociális munkásként is dolgoztam. A hivatásom a tanítás és mások segítése. Mindig elkötelezettséggel és szeretettel végzem munkámat. Számomra a munka sokkal többet jelent, mint megkeresni a mindennapi kenyérre valót. Szenvedélyem a tanítás, kultúra és szociális munka. Szeretek utazni és más kultúrákat megismerni. Már rengeteg helyen voltam, de még mindig van mit tanulnom és látnom a világból...

Véleményem szerint az a nevelői munka, amit egy professzor, egy tanár, egy pedagógus végez, a legjobb szolgálat, amit a társadalomnak felajánlhat, hiszen ez az alapja az átalakulásnak és fejlődésnek, mind emberi, mind közösségi szinten. Talán sokak számára észrevehetetlen, de a boldogság elvetett magjai gyümölcsé válnak. Tisztában kell lennünk azzal is, hogy a jó munka kulcsa a kitartásban és a jól végzett munka értékében rejlik, noha az azonnali eredmény nem mindig látható.

Erősnek és bátornak kell lennünk, bíznunk kell a Teremtőben és magunkban, hiszen Ő alkotott minket.