Híreink

2023. febr. 24.

Veritas Farsangi Álarcosbál 2023

Február utolsó péntekén, a Veritas Collegiate Academy Budapest egy farsangi bált rendezett a szülők és tanárok számára. Ennek célja a szórakozáson kívül adománygyűjtés volt az iskola részére.

A rendezvényt sok előkészület előzte meg. Az ennivaló elkészítéséről a Pioneer és a Phoenix – 11. és 9. – osztályok gondoskodtak. Szendvicsekkel és különböző féle, gyönyörűen tálalt, ínycsiklandó ételekkel fogadták a vendégeket. A Pathfinder – 10. – osztály a díszítésben vett részt. A terem a Veritas színeiben pompázott; zöld és arany színű lufik díszítették. A diákok a Veritas ünnepi egyenruháját viselték, melyet fehér ing, fekete szoknya vagy nadrág illetve sötétzöld pulóver alkot. Az ünnepség alkalmából a diákok és a felnőttek többsége álarcot viselt, illetve akadtak olyanok is akik teljesen beöltöztek.

Az eseményt dr. Dula Borbála igazgatónő nyitotta meg, majd a Baptista Szeretetszolgálatot képviselő Pavelcze László számolt be röviden a törökországi földrengés áldozatainak biztosított segítségnyújtásról, ahol csapatával együtt több embert is sikeresen kimentettek a romok alól. Ezt kisebb szünet és falatozás követte, majd a színjátszó szakkörben résztvevő diákok, Balogh László felkészítésével, szórakoztató és lebilincselő, darabot mutattak be.

Az ezt követő licitáláson, a szülők és tanárok által felajánlott értékes tárgyakat – bort, festményt, dedikált könyvet, még ügyvédi konzultációt is – bocsátották árverésre. A dél-amerikai tangó versenyen 4. helyezést elért európai páros egy remek táncbemutató után táncolni tanították az érdeklődő résztvevőket.

Miután a rendezvény fél kilenckor véget ért, a diákok több segítőkész szülő segítségével gyorsan elpakoltak, majd egy kis beszélgetés után mindenki hazament, újonnan szerzett, csodálatos emlékekkel.